Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Sudár Regatta OB Gaszton tollából PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. szeptember 18. kedd, 13:09

 

Írta: Pál Gaszton (Gé.):

"Gondolatok a 2012. évi Sudár Regatta Bajnokságról

Amikor 2011.-ben elhatároztuk, hogy  a 2012. évi Bajnokság megrendezésére felkérjük Kereked Vitorlás Klubot, még nem tudtuk, hogy milyen jól döntöttünk.

Nem ment minden egyszerűen. Először 2 osztály (S22 és SR) közös Bajnokságában gondolkodtunk. De végül egyedüli osztályként maradtunk. Ekkor felmerült a kérdés lehet-e egy osztálynak rentábilisan Bajnokságot rendezni. Szerencsére Kereked hitt Bennünk és abban, hogy  legalább  20 Sudár eljön a Bajnokságra. Bizalmuk nem volt alaptalan végül is 22 hajó nevezett és evvel ebben az évben a Nagyhajós Osztályok közül mienk volt a legnépesebb mezőny. Erre büszkék lehetünk.

Kerekednek pedig köszönjük a bizalmat és a hagyományosan kiváló vendéglátást.

A Bajnokság megrendezéshez szponzorainktól (TBS, Geze, Holló Autó KFT) is jelentős segítséget kaptunk  Köszönjük nekik.

Bajnokságunk  rendezéséhez kiváló  csapatot sikerült megnyerni. Igen nehéz szélviszonyok között Holczi és csapata kitűnőre vizsgázott. Igaz óvás nem volt, de Böröcz Bence, mint zsüri elnök biztos hátteret adott a Bajnoksághoz.

A Bajnokság szervezésében több Sudaras is részt vett (a főszervező Öreg mellett Suffragette és Főszél) és reméljük, hogy a jövőben még többen kapcsolódnak be.

A versenykiírást az MVSZ előírások betartása mellett, a korábbi évek tapasztalatait felhasználva, a versenyvezető és zsüri  elnök észrevételeinek figyelembe vételével állítottuk össze. Minden kiíráson lehet  még biztosan javítani, ehhez várjuk mindenkinek a javaslatát és a  szokásos  januári gyűlésünkön dönthetünk, hogy min változtassunk a jövőben.

Gondolat ébresztőnek néhány javaslat, mely már a Bajnokságon is elhangzott:

- hívjuk-e meg Bajnokságunkra a külföldi  Sudár Regattákat (Svájc, BRD és talán Ausztria)

- hívjuk-e újból az S 22-eseket, esetleg más osztályt

- legyen-e pályarövidítés, az amúgy is rövid 2 körös, 1,5-1,8 km hosszú pályán

- legyen-e tartaléknap vagy az utolsó napon is legyen futam

- ha van tartalék nap, az utolsó versenynapon az utolsó rajtidőt vegyük-e bele a kiírásba

- fogadjuk-e be (feltéve ha kérik) a Sudár Sportokat (csak abszolútban, előnyszám nélkül, nem megengedőbb osztályelőírással mint a mienk)

Úgy gondolom, hogy Csopakon nagyon jó körülmények között, kiváló rendezés mellett  izgalmas Bajnokságot vívtunk. Jó volt látni, hogy a hajóosztály mennyire gyors és egységes lett. A legkisebb hiba is sok-sok helyet jelentett a befutóban. Ritka volt az olyan befutó, ahol nem fordult elő fedés.

De ebben a szoros küzdelemben is voltak, akik kiemelkedtek és megérdemelten lettek érmesek és helyezettek. Gratulálunk a Bajnoknak, érmeseknek és a helyezetteknek.

Mind a 22 nevezett hajónak köszönjük, hogy megtisztelte Bajnokságunkat és bizom benne, hogy minden résztvevő legalább olyan jó érezte magát a Bajnokságunkon, mint én.

Remélem jövőre még többen, a jó bevált feltételek mellett – esetleg kevésbé forgolódó szelek

segítségével tovább folytathatjuk.

Gé.

Gaszton"

 

 
Sudár Regatta Bajnokság 2012. Szponzor kerestetik! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. július 16. hétfő, 19:16

A Sudár Regatta bajnokság (2012. augusztus 29-szeptember 2. Csopak Kereked) névadó és futamszponzorokat keres, illetve díjszponzorokat és felajánlásokat vár. A Balaton legnépesebb ONE Design bajnoksága, ahol 20-25 hajó közel száz versenyző és a kiszolgáló személyek verseny rendezők vesznek részt az egy hetes rendezvényen támogatókat keres, hogy a legszínvonalasabb versenyt rendezhessük idén.
Felajánlásokat a honlapon a kapcsolat menüpontban, vagy e-mailben várjuk. Megjelenések további tárgyalásokon részletezve. Ruházaton, honlapon, hajókon, parton...
Fotós és videos folyamatosan lesz a rendezvényen!

 
Kötelező felszerelések a hajóban! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. április 27. péntek, 16:20

Kedves Sudarasok!

Idén változott a Hajózási Szabályzat! Aki már olvasta, láthatta, hogy van újdonság benne rendesen. A Hajózási Szabályzat változásaival nem szeretnék ebben a hírben részletesen foglalkozni, de kiemelnék pár gondolatot, amikre érdemes odafigyelnünk az évtizedes beidegződés és a rutinszerű évkezdési hajó elővételek alkalmával.

Újdonság például, hogy a vitorlás kishajónkban kötelezően előírt felszerelés a Fekete Gömb (gömböt szimbolizáló alakzat), ami a 360fokban világító fehér éjszakai fénynek a nappali megfelelője. Használata hajóútban vesztegléskor kötelező! A lényeg, hogy mindenki vásároljon ilyen gömböt, ami ugyanolyan elven mint a fekete kúp két darabból összetolhatóan alkalmas a gömböt szimbolizálni. Ára kb 3e Ft/db.

A vízi rendészeti szervek ellenőrizhetnek ezen kívül bármit a hajónkban, amit a 4. számú felszerelési jegyzék a hajó hosszának függvényében előír. Ezek közül kiemelnék pár apróságnak tűnő tételt, amik miatt elég tetemes pénzbírságot is kaphat az, akinek hiányzik, vagy nem megfelelő van a hajójában.

Mentőmellény! megfelelő számú és Megfelelő minősítéssel ellátott mellényeket fogadják csak el. A versenyeken használatos sport mellény nem mentőmellény, hanem úszást segítő mellény kategóriájú. Meg kell vizsgálni a CE jelölésnél a 395, 396 számokat!

Porral oltó készülék! megfelelő méretű és nyomásmérővel ellátott használható csak! Vigyázat! Évente kell felülvizsgáltatni!! A felülvizsgálat maximum 3500Ft abban az esetben, ha nagyjavítás is szükséges rajta, ami a töltőanyag cseréjét és tömítések cseréjét is jelenti. De a legfontosabb az a kis fránya matrica, amit a hitelesítéskor a dátummal rákerül az oltóeszköz oldalára. Ezt ellenőrzi a rendészeti szerv és a hajó vizsgáztatója is műszaki vizsgánál! Akinek lejárt, vagy nem hiteles, annak tudok segíteni, keressen meg, vagy szedje össze az összes környezetében lévő eszközt és elintézem a javításukat.

Mentőláda! Ahogyan az a gépjárműveknél megszokott, itt is van egy lejárati dátum, amit ellenőriznek a hajók esetében is. Ha ez lejárt, érdemes a benne lejárt eszközöket cserélni, vagy egy új ládát betenni a hajóba.

Remélem sikerül ezeket ellenőriznetek és ezzel megelőzni egy rendészeti ellenőrzésnél a bírságot!

 

 
Hajókiállítás 2012. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. február 23. csütörtök, 18:26

 

americacup

Irány Ausztria, Tulln!

Idén sem sok jóval kecsegtet a hazai hajókiállítás a Budapest Boat show.  Lényegesen kisebb alapterületen és kevesebb kiállítóval várják a látogatókat 2012. március 1-4-ig a BNV területén.

Évek óta napra pontosan ugyanarra az időtartamra szervezik mint a közeli szomszédban Ausztriában Tullnban a hajókiállítást. Csak ez kicsit másabb! Ez kicsit nagyobb, ez kicsit szebb és ez kicsit színvonalasabb is. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg hajó szokott kint lenni és a kiállítói lista alapján biztosak lehetünk abban, hogy ez idén sem lesz másképpen!

Charter cégek tucatjai és hajógyártók, illetve felszerelések gyártói és forgalmazói várják a szemfüles vásárlókat, akik tavasszal gyorsan megvásárolják még szezon előtti áron a termékeket, kiegészítőket a hajóikhoz. Érdemes tehát kimenni, mert a legfontosabb kiegészítő amit évről-évre használunk az algagátló is remek áron szokott elérhető lenni ezen a kiállításon. Reméljük ez nem lesz másképpen idén sem.

Én eldöntöttem és biztosan Tullnba megyek. Remélem találkozom Veletek is!

Képek a tavalyi tullni kiállításról: ITT

Kiállítandó hajók és kiállítók listája

Belépőjegyek árai

 
Csapatruházat és hajódesign PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. január 23. hétfő, 10:10

 

americacup

americacup

Akciós pólók!

Már érdemes elkezdeni a szezonra hangolódni.

Tervezzétek meg jó időben a csapatpólót!

Rövid és hosszú ujjas pólók, pulóverek, aláöltözők,

softshell kabátok és nadrágok hatalmas választékban.

Egyedi kéréseket is ki tudunk elégíteni.

A képen látható türkiz póló akciós áron

és más színekben is rendelhető (narancssárga, világoskék, rózsaszín)

Információ és ajánlatkérés: ITT

 

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 Következő > Utolsó >>

23. oldal / 26

Sudárregatta.hu 2011