Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
OB vélemények az MVSZ felé levélben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. november 17. csütörtök, 08:14

Összeállt a véleményeitek alapján egy levél, ami a 2011. év Országos Bajnokságon tapasztaltakat és a jövőbeni változtatási igényeinket fogalmazza meg. Köszönet azoknak, akik a fórumon, vagy egyéb úton véleményüket fejezték ki a Sudár Regatta bajnoksággal kapcsolatban. Toronyi Bence Osztályfelmérő egybegyúrta a véleményeket és elküldte a Magyar Vitorlás Szövetség részére. A levél teljes tartalmát a határozatok menüben találjátok meg. Elkezdődött valami...

Részlet a levélből:

"Mottó:

Az osztályunkban kialakult sporttársi viszonyok, rendszeres megbeszélések, értékelések és demokratikus módon kialakított belső értékelési rendszerünk, prioritásaink arra tanítottak minket, hogy döntéseink előtt minden érdekeltet hallgassunk meg, mert nem biztos, hogy kellően ismerjük a másik szempontjait. – Ez a célunk ezen összeállítással is, hogy összegyűjtsük az osztályunk versenyzőinek a véleményét és kialakítsuk a közös álláspontunkat, javaslatainkat, amit az MVSZ-hez eljuttatva talán egy részük elfogadást nyer és így jobbíthatunk a jövő versenyein."

 
A Fórum javítva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Admin   
2011. szeptember 03. szombat, 09:09

A héten jelentkezett fórum hibát, ha kicsit elcsúszva is, de sikerült javítani. Jó fórumozást mindenkinek...!

 
A Style Jacht Kft. által felajánlott Vogelmaier vitorla sorsolása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. július 24. vasárnap, 19:43

Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Vogelmaier vitorla garnitúra, amit a Style Jacht Kft. ajánlott fel a Sudár Regatta osztályban versenyzők számára rövidesen gazdára talál. Lezárult az utolsó olyan verseny is, amivel a vitorlagarnitúra sorsolásra úgynevezett zsetont lehetett szerezni a hajó részére. Most mindenkinek a zsetonjai bekerülnek majd egy kalapba és onnan lesz kihúzva az egyetlen nyertes, aki hazaviheti a vadonatúj garnitúra verseny vitorláját.

Aki a mellékelt listában látja magát, de még nem regisztrált a Style Jacht Kft. honlapján a hajó rajtszámával és adataival, az sürgősen tegye meg, mert ez az alapja a Sudár Regatta hajóosztály versenyzői számára a sorsoláson való részvételnek.

 

 
Hajófelmérés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. július 04. hétfő, 20:52

A Magyar Bajnokságon való indulás és a versenyzés előfeltétele a felmért vitorlák és hajó. A felméréseket mindenki időben végeztesse el az osztály felmérőjével, mert az utolsó pillanatban a kapkodás nélküli nyugodt felkészülés megfizethetetlen.

Osztályfelmérő:
Toronyi Bence
Telefon: 06 20 913 86 28

 
Osztálytörténet: Sudár 3. rész - Európa vizein PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fényes   
2011. május 23. hétfő, 10:12

A Sudár Regattánk az újkori magyar versenyvitorlázás egyik meghatározó osztályának a történe­te nem csak a Balatonon íródott, íródik. Ez a típus ismertté vált Európa számos taván és sok he­lyen osztállyá is szerveződött. Az alábbiakban röviden megismerkedhetnek a Sudarak európai tör­ténetével és egyben le is zárul az osztály történetét bemutató sorozatunk. Ne feledjék június 11-én és 12-én Sudár fesztivál a Fűzfő Marinában! Akkor ünnepli az osztály huszadik születés napját. Előre láthatóan több mint száz sudár vesz részt a rendezvényen.

- Még mielőtt nekrológ jellegűvé válna a Sudár vitorlások története, beszéljünk a típus jelenéről, és arról a tényről, hogy a Sudár Regatta az egyetlen magyar sport-hajó, mely külföldön bejegyzett osztályhajó, és aligha látok esélyt arra, hogy ez a közeljövőben más típussal is előfordulhatna.

Itt rögtön meg kell hogy cáfoljalak, mert Svájcban jelenleg folyik a Scholtz 22 osztály bejegyzése - mondja Imre.

De ne térjünk el a tárgytól. Hogy is van a történet a német Sudár osztályról? Ezt Helmut Grieshammer, a Német Sudár Osztályszövetség elnöke mondja el:

1992-ben csodálatos heteket töltöttem a Balatonon. Akkoriban saját vitorlás hajóról álmodtam, és egyszer csak megjelent két gyönyörű hajó a tihanyi kikötőben. Igen! Ez kell nekem! - gondoltam. Aztán letelt a szabadság, és jöttek a dolgos hétköznapok. Gyűlt a pénz az álomhajóra. Már-már elfelejtettem a tihanyi vitorlásokat, de akkor megláttam egy hirdetést: „Segelsport Wiesner, Sudár Regatta..." A döntés hamar megszületett, és 1995-ben a „Pusta Blumen" boldog tulajdonosa lettem.

Még abban az évben három Sudár érkezett az Altmühl-See-re. a H-boot tulajdonosok bánatára. A Sudár gyors volt, stabil és biztonságos. Miután a német szaksajtó is pozitívan értékelte, a hajó megjelent az Ammer-tavon. a Chimsee-n, a Großer Brombachsee-n, a Boden-tavon, Frielendorf és Berlin környéki tavakon, valamint a Keleti-tengeren is.

2000. április 15-én nyolc lelkes Brom-bachsee-i tulajdonos megalakította az osztályt, mely 2001. január 1 -tői VR1495 számmal lett bejegyezve a Német Osztályok Szövetségébe. Ma közel negyven Sudár Regatta fut német vizeken.


Érdekes történet. De folytassuk megint Imrével: - Milyen a típus jelene olyan időkben, amikor tudvalevő, hogy különösen a kisebb kategóriájú hajókra - itthon és külföldön egyaránt - csökkent a kereslet?
- Mondhatnék konkrét számokat is, de inkább próbáljuk kitapogatni a trendeket. Kétségtelen a visszaesés, de úgy látom, a Sudár a nagy túlélők egyike lehet. Érdekes módon tavaly több verseny célra épített hajót rendeltek itthon, Németországba viszont túra változatokat. Újdonság, hogy Hollandiából érkezett megrendelés beépített motoros, tíkdec- kes változatra. Úgy gondolom, a piacra (is) leginkább a hullámzás jellemző.
Hadd idézzem, új északnémet képviselőm mire alapozza stratégiai elképzelését. Mint mondta, ő sikeres egy bizonyos amerikai gyártmányú, hasonló méretű, népes osztályhajó forgalmazásában (márkát az illendőség kedvéért nem említenék), de ügyfelei egy része visszautasítja a gyengébb kivitelt, a magasabb árat és a kevésbé esztétikus formát. Ez a közönség az, aki Sudvitorlást vásárol.
És még valami: a tartósan minőségi, ma már klasszikusnak számító „rokonok" (H-boot, International 806, Skandináv Folkeboot) is jól tartják magukat a szűkülő piacon.

- Térjünk vissza sorozatunk elejére. Mondj néhány szót a Sudár Fesztiválról.
- Még szárad a tinta a versenykiíráson, mert a program a verseny köré épül. Úgy találtuk ki, hogy mindhárom Sudár - a Komfort, a Sport és a Regatta - versenyezhessen, akkor is, ha nincs naprakész versenyfelszerelése. Mindkét napon lesz túrafutam, melynek pályakijelölése az időjárástól függ. Természetesen a közös buli sem maradhat el. Másnap jön egy kellemes túrafutam levezetésnek, utána eredményhirdetés, értékes díjakkal.

- Kik támogatják a rendezvényt?
- Több ismert céggel is tárgyalunk. Az biztos, hogy a Fűzfő Marina a hely biztosításával a fesztivál egyik fő támogatója lesz. Természetesen az a legfontosabb, hogy minél több résztvevő legyen. Ezért fel akarjuk kutatni a többször gazdát cserélt hajók új tulajdonosait, s ebben a Hajó Magazin is segítségünkre lehet.
Várjuk tehát minden kedves hajótulajdonos jelentkezését a (88) 460 574-es faxon, vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, amennyiben az általa használt hajótípus neve Sudárral kezdődik.

És a zárszó?
Tartsuk meg és becsüljük meg értékeinket, amiért megdolgoztunk (a Sudár esetében ez még lehetséges), és ami megadatott: szeressük jobban a Balatont. Vegyünk példát a német sportbarátokról, akik százszor kisebb tavakat is jobban megbecsülnek. Nem ürült ki például a Boden-tó sem, pedig onnan már harminc éve vezet autópálya az Adriára.


Fényes

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 Következő > Utolsó >>

23. oldal / 24

Sudárregatta.hu 2011