Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Kötelező felszerelések a hajóban! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. április 27. péntek, 16:20

Kedves Sudarasok!

Idén változott a Hajózási Szabályzat! Aki már olvasta, láthatta, hogy van újdonság benne rendesen. A Hajózási Szabályzat változásaival nem szeretnék ebben a hírben részletesen foglalkozni, de kiemelnék pár gondolatot, amikre érdemes odafigyelnünk az évtizedes beidegződés és a rutinszerű évkezdési hajó elővételek alkalmával.

Újdonság például, hogy a vitorlás kishajónkban kötelezően előírt felszerelés a Fekete Gömb (gömböt szimbolizáló alakzat), ami a 360fokban világító fehér éjszakai fénynek a nappali megfelelője. Használata hajóútban vesztegléskor kötelező! A lényeg, hogy mindenki vásároljon ilyen gömböt, ami ugyanolyan elven mint a fekete kúp két darabból összetolhatóan alkalmas a gömböt szimbolizálni. Ára kb 3e Ft/db.

A vízi rendészeti szervek ellenőrizhetnek ezen kívül bármit a hajónkban, amit a 4. számú felszerelési jegyzék a hajó hosszának függvényében előír. Ezek közül kiemelnék pár apróságnak tűnő tételt, amik miatt elég tetemes pénzbírságot is kaphat az, akinek hiányzik, vagy nem megfelelő van a hajójában.

Mentőmellény! megfelelő számú és Megfelelő minősítéssel ellátott mellényeket fogadják csak el. A versenyeken használatos sport mellény nem mentőmellény, hanem úszást segítő mellény kategóriájú. Meg kell vizsgálni a CE jelölésnél a 395, 396 számokat!

Porral oltó készülék! megfelelő méretű és nyomásmérővel ellátott használható csak! Vigyázat! Évente kell felülvizsgáltatni!! A felülvizsgálat maximum 3500Ft abban az esetben, ha nagyjavítás is szükséges rajta, ami a töltőanyag cseréjét és tömítések cseréjét is jelenti. De a legfontosabb az a kis fránya matrica, amit a hitelesítéskor a dátummal rákerül az oltóeszköz oldalára. Ezt ellenőrzi a rendészeti szerv és a hajó vizsgáztatója is műszaki vizsgánál! Akinek lejárt, vagy nem hiteles, annak tudok segíteni, keressen meg, vagy szedje össze az összes környezetében lévő eszközt és elintézem a javításukat.

Mentőláda! Ahogyan az a gépjárműveknél megszokott, itt is van egy lejárati dátum, amit ellenőriznek a hajók esetében is. Ha ez lejárt, érdemes a benne lejárt eszközöket cserélni, vagy egy új ládát betenni a hajóba.

Remélem sikerül ezeket ellenőriznetek és ezzel megelőzni egy rendészeti ellenőrzésnél a bírságot!

 

 
Hajókiállítás 2012. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. február 23. csütörtök, 18:26

 

americacup

Irány Ausztria, Tulln!

Idén sem sok jóval kecsegtet a hazai hajókiállítás a Budapest Boat show.  Lényegesen kisebb alapterületen és kevesebb kiállítóval várják a látogatókat 2012. március 1-4-ig a BNV területén.

Évek óta napra pontosan ugyanarra az időtartamra szervezik mint a közeli szomszédban Ausztriában Tullnban a hajókiállítást. Csak ez kicsit másabb! Ez kicsit nagyobb, ez kicsit szebb és ez kicsit színvonalasabb is. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg hajó szokott kint lenni és a kiállítói lista alapján biztosak lehetünk abban, hogy ez idén sem lesz másképpen!

Charter cégek tucatjai és hajógyártók, illetve felszerelések gyártói és forgalmazói várják a szemfüles vásárlókat, akik tavasszal gyorsan megvásárolják még szezon előtti áron a termékeket, kiegészítőket a hajóikhoz. Érdemes tehát kimenni, mert a legfontosabb kiegészítő amit évről-évre használunk az algagátló is remek áron szokott elérhető lenni ezen a kiállításon. Reméljük ez nem lesz másképpen idén sem.

Én eldöntöttem és biztosan Tullnba megyek. Remélem találkozom Veletek is!

Képek a tavalyi tullni kiállításról: ITT

Kiállítandó hajók és kiállítók listája

Belépőjegyek árai

 
Csapatruházat és hajódesign PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. január 23. hétfő, 10:10

 

americacup

americacup

Akciós pólók!

Már érdemes elkezdeni a szezonra hangolódni.

Tervezzétek meg jó időben a csapatpólót!

Rövid és hosszú ujjas pólók, pulóverek, aláöltözők,

softshell kabátok és nadrágok hatalmas választékban.

Egyedi kéréseket is ki tudunk elégíteni.

A képen látható türkiz póló akciós áron

és más színekben is rendelhető (narancssárga, világoskék, rózsaszín)

Információ és ajánlatkérés: ITT

 

 
America's Cup 2012. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. január 21. szombat, 16:02

accup

 
America's Cup 2012 Európában! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2012. január 21. szombat, 15:42

americacup

Eljött az idő, hogy közeli helyen kevés utazással megnézhessük a vitorlázás F1 versenyének számító America's Cup versenysorozat akár két állomását is idén tavasszal.

A verseny hivatalos honlapja alapján a két europai verseny:

Nápoly 2012. április 7-15.

Velence 2012. május 12-20.

Kedvcsinálónak ajánlom figyelmetekbe az alábbi videokat:

http://www.youtube.com/user/AmericasCup

A videok alapján azt hiszem könnyű lesz eldönteni, hogy ezt a versenyt idén élőben kell megnézni! Mindenkinek ajánlom, hogy időben foglaljon szállást és hajót.

 

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 Következő > Utolsó >>

24. oldal / 27

Sudárregatta.hu 2011