Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Sudár Regatta osztálygyűlés 2018. január 24. jegyzőkönyv PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2018. március 27. kedd, 13:52

A 2018. január 24-én megtartott osztálygyűlés jegyzőkönyve letölthető: teljes szöveg itt, utolsó oldal aláírásokkal pedig itt.

 
Felmérési jelek az árbócon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2018. március 23. péntek, 13:43

Elkezdődnek a tavaszi karbantartások. Ahogyan az osztálygyűlésen is elhangzott, minden versenyző Sudár Regattának az árbocán el kell helyezni a felmérési csíkokat. Erről az osztály előírás a 11. oldalon az "F3.2 Szerkezet g" pontjában részletesen olvashattok.

Idézet:

"g. Felmérési jeleket (legalább 15 mm széles szalagokat, amelyek versenyzés közben jó láthatók) a következő módon kell elhelyezni. 1. Alsó jel. A jel felső éle legfeljebb 770 mm a fedélzet síkja felett. Ezt a méretet az árboc hátsó éle mentén, annak egyenes állása mellett kell mérni. 2. Felső jel. A jel alsó éle 8700 mm az alsó jel felső éle felett."

Ezen leírás alapján kell elhelyezkedni, ha a jelzés nem lenne meg a hajón. Ennek megléte a versenyeken való részvétel egyik alapkövetelménye. Ellenőrzésére szúrópróbaszerűen sor kerülhet.

 
Sudár Regatta osztálygyűlés 2018. január 24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2017. december 13. szerda, 19:30

Meghívó

Szeretettel meghívunk minden Sudarast 2018.01.24-én szerdán 18-21 óra között tartandó gyűlésünkre.
Helyszín: Márványmenyasszony étterem 
Budapest, 1012. Márvány u.6.

Napirend:
- regisztrációs díj 2018. 
- visszatekintés 2017. évre, eredményeink
- vándordíjak átadása 
- 2018. évről előzetes tájékoztató 
- 2018. évi Bajnokság 
- OD versenyek
- 2018. évi ranglista versenyek 
- egyebek

Az eddigi gyakorlatunknak megfelelően most is lesz a gyűlés végén egy mindenkit érdeklő élménybeszámoló. Reményeink szerint Fa Nándi (amennyiben feszített időbeosztása engedi) tart majd előadást Vendée Globe-on elért sikeréről.

Kérjük, hogy a tavalyi győztesek (Száz x Szép és Admirális) a Vándordíjakat a díjkiosztóra elhozni szíveskedjenek.

Várunk minden Sudarast!!!
Gaszton
Gé. HUN 155

 
2017-es Ranglista végeredmény PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2017. október 05. csütörtök, 11:11

 

A 2017. raglista végleges eredményét innen tölthetitek le: KLIKK

 

 
Elment Dr. Farkas Páter barátunk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2017. augusztus 08. kedd, 14:03

Elment Dr. Farkas Páter barátunk

A Kékszalagot követő hétfőn, július 10-én hívtam fel Pétert, hogy átadjam neki a Sudarasok és Scholtz Imre üdvözletét. Este is csak feleségét sikerült elérnem, akitől megtudtam, hogy július 8-án, szombaton, Balatonfűzfőn a Nitrokémia vitorlástelepén, ahol egyik unokája vitorlástáborának zárásán voltak, szívinfarktust kapott és a mentők a veszprémi kórházba, majd később Budapestre a Szent Imre kórház kardiológiájára szállították. Akkor Pétert még altatták, de néhány nap múlva megkapta az üzenetet és nagyon örült neki. Pár napig kicsit jobban volt, később azonban állapota ismét romlott és július 19-én reggel elhunyt.

Farkas Péter a MAFC-ban kezdett vitorlázni. Sok éven keresztül versenyzett a kalóz hajóosztályban, eredményesen. Több régi MAFC-ostól tudom, hogy vele ültek először hajóba. Később Siófokon a VSC színeiben versenyzett kalózban, majd a Nitrokémiában Sudár Regatta osztályban.

Péter szerette a vitorlázást. Amíg egészségi állapota lehetővé tette, komolyan is csinálta. Gyakran emlegette Király Laci bácsinak, MAFC-beli edzőjének szavait: egy, kettő. három, vagy a halál. Elsősorban a túraversenyeket szerette és még közel a nyolcvanhoz is szép eredményeket ért el.  Nagy küzdő volt, fel sem merült benne, hogy kánikulai szélcsend, vagy viharos időjárás miatt feladjon egy versenyt. Amikor a térde miatt már nem tudta kiülni a hajót, Tihanyból Füredre hetes szélben kreuzolva állva kormányozott, amíg befutottunk a Kékszalagon. Régi egyesületével tartotta a kapcsolatot, Sudarán mindig volt legalább egy MAFC-os. Pándy Laci (Anima, Sudár Sport) 2006-ban bekövetkezett tragikus balesetét követően csaknem minden versenyen együtt küzdöttünk Péterrel. 2010-ben a Szüreti regattán Badacsony felé tartottunk, amikor bejelentette, hogy eladja a Kemikontrolt. Nem akartam elhinni, de egy hét múlva már nem volt meg a hajó. Utolsó Sudaras évében is szép eredményeket ért el, többek között Kékszalag második helyezést az osztályban és előkelő helyen végzett a Sudár Regatta ranglistán is. Ezt követően pár évig még vitorlázott barátja Rozália nevű Dolfin 28-as hajóján. Versenyen három évvel ezelőtt a Köd kupán találkoztunk utoljára, amikor megnyerték a YSII osztályt. Akkor mondta nekem, hogy befejezte, ez volt az utolsó versenye.

Péter halálával egy jó barátot, egy széleskörű műveltséggel rendelkező vitorlázót veszítettünk el.  A tudomány és technika újdonságai iránti érdeklődése, vonzódása utolsó napjaiig fennmaradt, de a Wagner operák szövegét is kívülről tudta németül, a Carmina Burana-ét latinul. Hiányozni fognak történetei és sokszínű egyénisége.

Isten Veled Péter!

Pacher Pál

MAFC Műegyetemi Vitorlás Klub

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 27

Sudárregatta.hu 2011