Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Beszámoló a 2011.11.25.-i One Design Flotta és Trophy gyűlésről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. november 30. szerda, 08:15

Mint érintett One Design Osztály, mi is részt vettünk a múlt heti One Design Trophy megbeszélésen.

Röviden összefoglalnám az elhangzottakat:

2012-től a One Design Trophy-ba tartozó versenyeket egységes versenykiírás szerint rendezik.

A versenyek 2 pályán zajlanak. A Sudarak a B pályán versenyeznek az Elliot 770-esek, J 24-esek és S 22-esek társaságában. A sorrend egyben a rajtsorrendet is jelenti. (A 2 pálya által

megszűnik a hosszú rajteljárás.)

UP & Down pálya (2 körös), félszeles befutóval a végén. (Rajt és cél hajó azonos.)

Pályarövidítés a 2. cirkáló szakasz végén lehetséges.

1 verseny: 5 tervezett futam, 4 futam után 1 kieső, naponta max. 3 futam lehetséges.

Pályahossz: szélfüggvényében 50-70 perces

A díjkiosztókon minimum a díjazottak részvétele – megfelelő öltözékben - kötelező lesz. A nem megjelent hajókat szankcionálni kívánják.

2012.-től X 35-ös is One Design osztály. („A” pályán fog versenyezni.)

Eddig a One Design Trophy 4 versenyből állt. (Kenese, Kereked, Földvár, Füred)

2012-re az eddigiek mellett Bodnár Imre (LVE) és Bednár Tibor jelentkezett versenyrendezési szándékkal.

Az egyik helyszín Siófok (támogatja a Bahart és a polgármester is) a másik helyszín Lelle lenne.

Tervezett időpontok a következők:

2012. 4.28-29. Kenese

2012. 5.19-20. Siófok

2012. 6.  9-10. Csopak

2012.6.30.-7.1. Földvár

2012. 8.4-5.      Lelle

2012.9. 1-2.      Füred

 

Az utolsó verseny (Füred) összeesik a tervezett Bajnokságunkkal, ami –ha minden igaz- 2012.8.29.- 9.1. között Csopakon lesz az S 22-esekkel együtt.

A többi időpont a Sudarasok által kedvelt hagyományos versenyekkel nem ütközik. (Évadnyitó, Fehér Szalag, Pünkösdi Regatta, Kék Szalag, Tihanykerülő, Szüreti Regatta)

Az OD Flotta vezetősége versenyeken min. 8 hajót tartana kívánatosnak.

A balatonlellei és siófoki versenyről még nem született végleges döntés, de érződött, hogy a többség a verseny mellett van.

Az egyes One Design osztályoknak 2011.12.15.-ig kell választ adniuk, hogy tudják-e és kívánják-e a 6 versenyt vállalni.

Bár a One Design Flotta vezetése egyes versenyek kihagyását egyértelműen nem támogatja, azért lehet, hogy lenne lehetőség valamilyen kompromisszumos megoldásra.

A Flotta vezetősége az egyes osztályok válaszainak ismeretében hozza meg döntését a  versenyek számáról és ennek megfelelően dolgozza át a One Desing Trophy (összetett verseny) kiírását.

 

A Sudár Osztály álláspontjának kialakításához várjuk minden Sudaras véleményét, javaslatát és leginkább elképzelését arról, hogy jövőre előreláthatólag mely van Design versenyen tud ill. akar indulni. Létrehoztam a fórumban egy "OD versenyzés 2012. vélemények" topic-ot! Ide írjátok véleményeteket! Az 5 versenyt rövidesen feltesszük a jövő évi versenyek naptárhoz és bejelentkezéssel megnéznénk, hogy melyik versenyre kik jönnének szívesen.

 

 

 
OB vélemények az MVSZ felé levélben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. november 17. csütörtök, 08:14

Összeállt a véleményeitek alapján egy levél, ami a 2011. év Országos Bajnokságon tapasztaltakat és a jövőbeni változtatási igényeinket fogalmazza meg. Köszönet azoknak, akik a fórumon, vagy egyéb úton véleményüket fejezték ki a Sudár Regatta bajnoksággal kapcsolatban. Toronyi Bence Osztályfelmérő egybegyúrta a véleményeket és elküldte a Magyar Vitorlás Szövetség részére. A levél teljes tartalmát a határozatok menüben találjátok meg. Elkezdődött valami...

Részlet a levélből:

"Mottó:

Az osztályunkban kialakult sporttársi viszonyok, rendszeres megbeszélések, értékelések és demokratikus módon kialakított belső értékelési rendszerünk, prioritásaink arra tanítottak minket, hogy döntéseink előtt minden érdekeltet hallgassunk meg, mert nem biztos, hogy kellően ismerjük a másik szempontjait. – Ez a célunk ezen összeállítással is, hogy összegyűjtsük az osztályunk versenyzőinek a véleményét és kialakítsuk a közös álláspontunkat, javaslatainkat, amit az MVSZ-hez eljuttatva talán egy részük elfogadást nyer és így jobbíthatunk a jövő versenyein."

 
A Fórum javítva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Admin   
2011. szeptember 03. szombat, 09:09

A héten jelentkezett fórum hibát, ha kicsit elcsúszva is, de sikerült javítani. Jó fórumozást mindenkinek...!

 
A Style Jacht Kft. által felajánlott Vogelmaier vitorla sorsolása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. július 24. vasárnap, 19:43

Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Vogelmaier vitorla garnitúra, amit a Style Jacht Kft. ajánlott fel a Sudár Regatta osztályban versenyzők számára rövidesen gazdára talál. Lezárult az utolsó olyan verseny is, amivel a vitorlagarnitúra sorsolásra úgynevezett zsetont lehetett szerezni a hajó részére. Most mindenkinek a zsetonjai bekerülnek majd egy kalapba és onnan lesz kihúzva az egyetlen nyertes, aki hazaviheti a vadonatúj garnitúra verseny vitorláját.

Aki a mellékelt listában látja magát, de még nem regisztrált a Style Jacht Kft. honlapján a hajó rajtszámával és adataival, az sürgősen tegye meg, mert ez az alapja a Sudár Regatta hajóosztály versenyzői számára a sorsoláson való részvételnek.

 

 
Hajófelmérés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2011. július 04. hétfő, 20:52

A Magyar Bajnokságon való indulás és a versenyzés előfeltétele a felmért vitorlák és hajó. A felméréseket mindenki időben végeztesse el az osztály felmérőjével, mert az utolsó pillanatban a kapkodás nélküli nyugodt felkészülés megfizethetetlen.

Osztályfelmérő:
Toronyi Bence
Telefon: 06 20 913 86 28

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

20. oldal / 22

Sudárregatta.hu 2011