Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Veszélyben a Sudár Regatta osztály PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. július 23. kedd, 08:37

A sikeres Kékszalag után előre is kell néznünk. A jövőnk már közel sem olyan biztató. Az önálló osztálystátusz megtartásához minden 10 m-nél rövidebb hajóosztálynak versenyévadonként a Magyar Bajnokságon kívül még 3 olyan versenyt kell felmutatnia, melyen az indulók száma elérte vagy meghaladta a bűvös 8-as számot.
Sajnos ebben idén kritikusan gyengék vagyunk. Eddig mindössze 2 versenyen értük el a kritikus határt (Kékszalag 19 Sudár és Évadnyitó 10 Sudár), Sajnos átlag számításra nincs lehetőség. Ha a versenynaptárt nézem 3 olyan alkalom kínálkozik még, ahol a hiányzó 1 versenyt teljesíthetjük. Ez a 3 verseny: Füred Kupa, Félszigetkerülő és a Szüreti Regatta. (A Beszédes Emlékversenyt és Unitef Kupát nem sorolom ide, hiszen ezeken a versenyeken évek óta alig vesznek részt a Regatták. Köd Kupa nem MVSZ verseny.)
A Szüreti Regatta szeptember végén Keszthelyre megy a szokásos Badacsony helyett. Valószínűleg ez a célállomás változás nem fogja segíteni az aktivitást.
A fentiek alapján különösen fontos lenne, hogy a Bajnokság előtt sorra kerülő utolsó pályaversenyen,a Füred Kupán vagy a Félszigetkerülőn hozzuk az előírt szintet.
Amennyiben ezt nem sikerül elérnünk egyik hátralévő versenyen sem, akkor jövőre önálló osztályként nem versenyezhetünk, csak YS-ban. Ez a hajóosztály teljes szétzuhanását is jelentheti. Miután a tét nagy kérek minden Sudarast, hogy az osztály érdekében is tervezze be naptárába a szóban forgó hátralévő versenyeket. Aktivitásunk összehangolása érdekében kérem válaszaitokkal is segítsétek a szervezést.

 

Sudárregatta.hu 2011